Dance Battle XL Voortgezet Onderwijs

Placeholder

Friese Dansdagen 4-8 oktober 2018

Wie wordt de beste DANCECREW van Leeuwarden? Jongeren maken kennis met URBAN dans en treden uiteindelijk zelf op. De battle staat helemaal in het teken van URBAN dans en heeft als thema FAMILIE. Een deskundige (landelijk bekende) jury maakt uit wie de beste Dancecrew 2018 wordt. De winnaars krijgen vervolgcursussen op een dansschool naar keuze aangeboden. Daarbij hoort natuurlijk veel optreden op verschillende podia en festivals.

De Battle in het kort
Startbijeenkomst in september op school. Per school worden acht jongeren geselecteerd. Workshops op vrijdagmiddag 5 oktober 16.00-18.00 uur en zaterdag 6 oktober 10.00-16.00 uur in NEUSHOORN. In een weekend tijd wordt de choreografie gemaakt. Aansluitend op de zaterdag treden de jongeren zelf op vanaf 16.00 uur op een speciaal jongerenpodium in de Harmonie. Zondagavond is er een speciale Urban voorstelling door de RUGGEDS, een gezelschap uit Eindhoven, in stadsschouwburg de Harmonie. Kortom: de jongeren maken actief kennis met URBAN dans, maken zelf onder leiding van een docent een choreografie met het thema Familie, treden zelf op en tot slot kijken ze naar een voorstelling van de RUGGEDS.
De docenten nemen in de eerste week van september contact op met de contactpersonen van de scholen om de startbijeenkomst op school te plannen.

 

Info voor de leerkracht

1. Er wordt een start dansworkshop op school gegeven door professionele dansdocenten. 2. Nodig een of meerdere klassen uit of benader individuele leerlingen waarvan je weet dat ze geïnteresseerd zijn. 3. De dansdocenten nemen begin september contact met op voor het maken van afspraken. 4. De workshop op school wordt binnen/buiten schooltijd georganiseerd. 5. Aandachtspunt: is er ruimte beschikbaar op jouw school voor het organiseren van de workshop? Zo niet dan wordt een locatie geregeld.

Discipline
Dans
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
5-7 oktber
Toelichting kosten
Deelname is gratis.
Maximaal groepsgrootte
Maximaal 8 leerlingen per school
Opmerkingen
Er is plaats voor vier scholen uit Leeuwarden. De geselecteerde leerlingen dienen het weekend van 5-7 oktober vrij te houden.