Vakantieschool Leeuwarden

Wat is Vakantieschool Leeuwarden?

Vakantieschool Leeuwarden is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die in de zomer wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, om welke reden dan ook. Er zijn – afhankelijk van je leeftijd - drie Vakantiescholen die je kunt bezoeken in de zomer:

§  Vakantieschool voor het jonge kind (kinderen van twee en drie jaar met een VVE indicatie);

§  Vakantieschool voor de groepen 3 en 4;

§  Vakantieschool voor kinderen die na de zomervakantie naar groep 6,7, 8 of de brugklas gaan.

De Vakantieschool voor het jonge kind en de groepen 3 en 4.
Sinne Kinderopvang, KidsFirst en Kinderopvang Friesland organiseren allemaal hun eigen vakantieschool. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met jouw kinderopvang. Wil je meer informatie over de Vakantieschool voor de groepen 3 en 4? Neem dan rechtstreeks contact op met de juf of meester op school. Op verschillende scholen van het PCBO en Proloog worden in de vakantieperiode vakantiescholen georganiseerd.

De Vakantieschool voor kinderen die na de zomervakantie naar groep 6,7,8 of de brugklas gaan.
In de zomervakantie naar school?? Ja, leuk! Vakantieschool Leeuwarden is niet alleen leerzaam maar ook leuk. Je werkt aan een speciaal programma voor rekenen, taal, woordenschat en spelling waarbij je vooral veel spelletjes speelt en stiekem super veel leert! Onze docenten zijn gespecialiseerd in het werken met spelletjes en creatieve werkvormen, gekoppeld aan het werken met leerdoelen.

Ieder kind maakt van te voren met zijn meester of juf een leerdoel, zo kun je zelf aangeven wat je wilt leren of waar je beter in wilt worden en daar gaan wij mee aan het werk. 

Programma
Er zijn allerlei elementen verwerkt in ons programma met als hoofddoel: werken aan je leerdoel. Tijdens Taal en Dans ben je bezig met je leerdoel, maar ook tijdens de sportlessen in de gymzaal werk je daar aan. Daarnaast hebben we meerdere malen Hip Hop lessen en organiseren we een sporttoernooi. Alle kinderen krijgen iedere dag een gezonde lunch voorgeschoteld van Mama Mascha en ieder kind komt aan de beurt voor een gezonde kookworkshop. Aan het einde van de Vakantieschool sluiten we feestelijk af met een presentatie over wat je geleerd en gedaan hebt de afgelopen twee weken.

Brugklastraining in de zomervakantie
Deze training is er voor leerlingen die na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs gaan. Ook hier krijg je reken- en taallessen en word je klaargestoomd voor de brugklas. Want: wat betekent de overstap van groep 8 naar de brugklas? Wat gaat er veranderen, en wat blijft er hetzelfde? We zorgen ervoor dat je goed voorbereid kunt beginnen aan de brugklas. Je leert tijdens de Brugklastraining om vol zelfvertrouwen een goede start te maken op je nieuwe school. Inclusief speurtocht door de middelbare school, lokalen zoeken en een lesje banden plakken.

Wanneer is Vakantieschool Leeuwarden in 2021?

§  EDITIE 1: Zomervakantie 26 juli tot en met 6 augustus 2021 

§  EDITIE 2: Zomervakantie 9 augustus tot en met 20 augustus 2021

Deelname en kosten
Vakantieschool Leeuwarden is voor alle leerlingen vrijwillig en gratis. Maar het is niet vrijblijvend. We verwachten van de leerlingen dat ze actief deelnemen en alle dagen aanwezig zijn.

De lestijden zijn van 8.30 uur tot 14.30 uur. Iedereen komt op eigen gelegenheid naar deze school. We hebben ook duidelijke regels waar iedereen zich aan houdt. Ook maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan. We leggen deze afspraken met elkaar vast in een overeenkomst. Iedere klas heeft maximaal 16 leerlingen.

Meer informatie en aanmelden
Ben je enthousiast geworden over de Vakantieschool Leeuwarden en wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de school, de juf of meester regelt vervolgens de aanmelding!

Waar zit Vakantieschool Leeuwarden?
Je vindt Vakantieschool Leeuwarden in het gebouw van Comenius Zamenhof, Robert Kochstraat 6, 8921 VX Leeuwarden. Dit is vlakbij het Cambuurplein.

Bekijk hier de Facebookpagina met foto's, nieuws en meer.