Poëziefantasie

Placeholder

Lân fan taal

Vooraf bedenken de leerlingen een woord waarmee ze op school aan de slag kunnen. De leerkracht schrijft de woorden die de leerlingen van thuis hebben meegenomen op papier. Samen met de leerlingen gaan we de woorden lezen, roepen en schrijven. Voor het schrijven gebruiken we de verschillende materialen uit de koffer. Elke leerling kiest een materiaal uit waarmee hij/zij het woord op een dienblad legt. Alle woorden vormen samen een groot woordveld. Van het woordveld worden digitale foto's gemaakt voor het portfolio en voor vervolgactiviteiten.

Het woord dat de leerlingen van thuis meenemen mag niet groter zijn dan 8 letters. Het mag een woord zijn in de eigen taal. (moedertaal) Het mag een bijzonder woord zijn of een woord dat je niet kent.

Info voor de leerkracht

Voorafgaand aan het bezoek van Tresoar aan de leerlingen vragen om van thuis een woord mee te nemen van niet meer dan acht letters. Het mag een bijzonder- of een gewoon woord zijn, in de eigen taal (moedertaal). Schrijf voor elk kind het woord op papier. Deze woorden worden gebruikt tijdens het bezoek van Tresoar.

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Duur
50 - 65 minuten
Maximaal groepsgrootte
32
Opmerkingen
liefst in het eigen lokaal