Op visite bij prinses Marijke

Placeholder

en tuinman Knoop

Prinses Marijke houdt van het verzamelen van mooie dingen van keramiek. Kopjes, mokken, vazen, borden en nog veel meer. Het hele museumpaleis staat er vol mee. Het allerliefst verzamelt ze allerlei verschillende vormen van vazen: klein, groot, versierd, hoekig, rond, enz. In die vazen horen natuurlijk mooie bloemen. Gelukkig is tuinman Knoop heel goed in tuinieren en zorgt hij voor mooie bloemen in mijn vazen en kan hij ook heel goed laten zien hoe een vaas wordt gemaakt. En tuinman Knoop vraagt de kinderen om al verrassing voor de prinses een vaas van keramiek als cadeau mee te nemen.

Info voor de leerkracht

Bij de prinses Marijke en tuinman Knoop op bezoek komen in hun museumpaleis is heel speciaal. Bekijk vooraf het filmpje/ animatie. De kinderen mogen zich zo feestelijk mogelijk aankleden en ook verkleden als prinses, tuinman of ridder/koning. Laat de kinderen vooraf een mooie ‘Kijk eens wat ik kan’ medaille maken met hun naam erop. Deze kun je vast maken aan een lint van stof. Deze feestelijke medailles worden gedragen tijdens het museumbezoek. Daag de kinderen vooraf in de klas uit om rechtop te lopen met een spons op hun hoofd en daarna te buigen voor de prinses. Dit geeft een heleboel voorpret. Pak de vaas als cadeau samen mooi in. Na afloop van het museumbezoek kunnen jullie samen een vaas maken van klei. Stuur een foto van de vazen naar educatie@princessehof.nl en wij plaatsen de foto op deze pagina.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Duur
60
Maximaal groepsgrootte
35
Opmerkingen
Een vaas van keramiek als cadeau meenemen voor de prinses. En in de klas bepalen wie het cadeau aan de prinses gaat geven. Let op: Jullie komen binnen via de paleistuin aan de Groeneweg. De poort is open! Tuinman Knoop doet buiten de eerste activiteit met de kinderen.