De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen | Meneer Monster

Placeholder

Een theaterknaller boordevol indrukwekkende theater-technische snufjes

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan?

Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd* en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Dit seizoen zet Meneer Monster samen met het Australische CDP Theatre Producers zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

*Andy en Terry hebben ons beloofd dat het een theaterknaller wordt boordevol indrukwekkende theater-technische snufjes

Info voor de leerkracht

"In de voorstelling heerst totale anarchie. Na een uur in deze volkomen geschifte theaterboomhut stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit" **** THEATERKRANT - HENRI DROST "Dit soort kronkels, losgeslagen creativiteit, bijgefantaseerdtastisch decor, energieke acteurs en hilarische gebeurtenissen maken deze voorstelling echt Waanzinnig! Laat de vindingrijke chaos dus maar beginnen." ***** THEATERPARADIJS ​ "Het trio acteert met zo'n aanstekelijke energie dat het iedereen meekrijgt" (...) Lekkere theaterkolder die voldoet aan een reeks add-sympthonen" ANETTE EMBRECHTS - VOLKSKRANT 17-10-2017 ​"Energie spat er vanaf in het toch al we-beleven-graag-fysieke-avonturen gedachtegoed van de schrijvers. Elk moment in de voorstelling staat sterk. Ondanks de 13 verdiepingen zit deze boomhut dus met een goed staaltje vakmanschap in elkaar." THEATERPARADIJS ​"Het is gewoon zo goed, zit zo slim in elkaar. [...] Het is theater dat alle kinderen van Nederland, en hun ouders, en die in België moeten zien. Omdat dit de kracht is van theater. Omdat wie dit als kind mag zien heeft geproefd van waarom kunst, theater, verbeeldingskracht tot de mooiste dingen van het leven hoort en dat dat gekoesterd mag worden. [...] Gaan! Niet twijfelen. Gaan." MUSICALNIEUWS ​

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
60 minuten
Maximaal groepsgrootte
n.v.t.
Opmerkingen
Per groep kunnen 2 begeleiders bij de kinderen in de zaal zitten. De overige ouders mogen achterin de zaal plaatsnemen. Een schoolgroep krijgt of de voorstelling of de theatrale rondleiding aangeboden. Dit kun je zien in het rooster.