Educatie bij Dekema State Jelsum

Placeholder

Historie, stinzenplanten, tuin, familiewapens, kasteel, detectiveboekje, parkbos ......

Zomaar wat kernwoorden bij Dekema State; historie, stinzenplanten, portretten, tuin, beelden, familiewapens (heraldiek), kasteel, moestuin, eenden, imker en bijen, archeologische vondsten, families, goudkleur, middeleeuwse kelder, oude detectiveboekjes van Havank, spannend, kippen, gracht, parkbos.......

We hebben een aantal leuke speurtochten voor diverse leeftijden, zowel binnen als buiten, rond diverse thema's, zoals zilver of goud, verwarming, speurders, hondjes, prinsessen en ridders, familiewapens, buitenleven, portretten e.d. Je kan ook voor je klas een compleet programma gratis downloaden, zoals het programma "stins" en "museumschatjes". Na een aantal lessen in de klas, kun je een praktijkbezoek aan Dekema State brengen. Het programma “stins” is op een aantal punten lesstof-vervangend. Het bezoek van schoolklassen kan van dinsdagen t/m vrijdagen plaatsvinden, uitgezonderd de maanden december, januari en april.

Kijk op onze site of neem contact op over de verschillende mogelijkheden voor de diverse leeftijdsgroepen. Zo zijn er de programma's  Archeologie met kleuters voor groep 1 en 2, Museumschatjes voor groep 3 t/m 6, Lesprogramma Stins voor groep 1 t/m 8 en nog veel meer. 

Info voor de leerkracht

De kinderen in de jongste groepen mogen met begeleiders naar binnen. De begeleiders gaan ook met hun groepje het museum rond. Meestal beginnen we bij de parkeerplaats. We gaan met hen door de tuin naar de State. Na een inleiding wordt het uitgekozen programma vervolgt.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Duur
1 à 1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
In verband met allerlei activiteiten in april ontvangen we in deze maand liever geen schoolklassen. Dekema State is gesloten van half december tot begin februari