Workshop of bedrijfsbezoek Bouwen aan de Bouw

Placeholder

Maak kennis met de wereld van de Bouw! Ga op bezoek bij een echt bouwbedrijf, of ga zelf aan de slag tijdens een workshop op school!

Workshop: Tijdens de workshop gaan de leerlingen, na een korte introductie over de Bouw, zelf aan de slag met het maken van bijv. een houten dobbelsteen of vogelhuisje. Ze moeten daarbij zelf afmeten, tekenen, boren en schuren. De workshop wordt op de school gegeven en materialen en gereedschappen worden meegenomen.  

Bedrijfsbezoek: Voor een bedrijfsbezoek gaat de klas op bezoek bij een bouwbedrijf in de buurt van de school. Daar krijgen ze een rondleiding, maken ze kennis met verschillende beroepen in de Bouw en kunnen ze ook zelf even de handen uit de mouwen steken. 

Info voor de leerkracht

Beste leerkracht,

Wanneer u de klas opgeeft voor de workshop en/of een bedrijfsbezoek, nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen. We zijn namelijk afhankelijk van de beschikbaarheid van de docent die de workshop geeft of van het bouwbedrijf waar u op bezoek gaat.

Nog wat extra informatie over de activiteiten:

De workshop wordt op de school gegeven en duurt ong. 1,5 uur. Abe, die de workshop geeft, neemt alle materialen en gereedschappen mee. Er is geen technieklokaal nodig. Ter voorbereiding van de workshop kunt u met de klas het werkboek 'In Holland staat een huis' maken. Deze is te downloaden van onze website: https://debouwietsvoorjou.nl/docenten/werkboek-in-holland-staat-een-huis/. 

 

Het bedrijfsbezoek: voor het bezoek zoeken we een bouwbedrijf in de buurt van de school. De leerlingen krijgen daar een interactieve rondleiding, maken kennis met verschillende beroepen binnen de bouw en mogen vaak zelf even aan de slag met een klein opdrachtje. Het bezoek duurt ong. 1,5 uur. U regelt zelf vervoer. 

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
32