De Schimmenprojector

Placeholder

Verhalen vertellen met licht en donker

Als je in een bioscoopzaal zit en je kijkt achterom en naar boven, zie je een klein raampje of soms een luikje. Uit dat raampje schijnt een grote straal licht, zo op het scherm. Zodra die grote felle lichtstraal op het scherm beland kun je de film in het groot zien.

Niet alleen de projector in de bioscoop laat met licht de mooiste verhalen zien. Natuurlijk kunnen onze televisies, telefoons en spelcomputers de wonderlijkste verhalen laten zien, en ze geven allemaal licht!

Licht en verhalen vertellen passen goed bij elkaar, al heel lang vertellen mensen elkaar verhalen bijvoorbeeld bij het kampvuur en worden schaduwen gebruikt om personages uit te beelden. Deze eeuwenoude traditie van verhalen en licht gaan we tijdens de workshop op het media art festival gebruiken om met technologie elkaar nieuwe verhalen te vertellen.

De workshop wordt tijdens de festivalperiode gecombineerd met een rondleiding door de LUNA Young Masters expositie waar we met leerlingen op avontuur gaan door een expositie vol boeiende kunstwerken.

Info voor de leerkracht

Tijdens de festivalperiode vindt de activiteit plaats op het Stationskwartier (Snekertrekweg 1) te Leeuwarden. Gedurende de rest van het jaar komen we graag langs op school of bedenken we een andere passende oplossing. 

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
1 uur
Maximaal groepsgrootte
30