Comenius Zamenhof; TechniekTheater - Digitale Wereld

Placeholder

Comenius Zamenhof; TechniekTheater - Digitale Wereld

Het TechniekTheater is de plek voor verschillende technieken op de meest uitgebreide VO techniekschool van Leeuwarden. Check www.techniektheater.nl

In het TechniekTheater gaan de kinderen samen met de toneelmeesters op een laagdrempelige manier 2 ochtenden aan de slag met de hedendaagse technieken die te vinden zijn in elke omgeving. Zo is er keuze om te programmeren, je eigen naam te 3D printen, metaal te bewerken, aan de slag te gaan met hout door het maken van een pannenkoekenspatel (die vaatwasser proof is) en nog veel meer. Ook maken de kinderen kennis met vakspecifiek gereedschap wat ze mogen gebruiken om het product te maken. Wat gemaakt wordt, mag mee naar huis genomen worden. Er is keuze en kennis in overvloed waardoor er voor iedereen wat bij zit. De technieken die te vinden zijn bij het TechniekTheater staan centraal voor het onderwijs wat je vindt op Zamenhof. De school waar je bouwt aan techniek! Check de website www.techniektheater.nl voor meer informatie over het TechniekTheater.

Info voor de leerkracht

Op de website www.TechniekTheater.nl is handige informatie/flowchart, een game en een video te vinden wat gebruikt kan worden ter voorbereiding voor het TechniekTheater.

Ouders of collega's die mee zijn om de groep te begeleiden naar de activiteit, zijn welkom op de activiteit. 

Info voor de ouders

De kinderen werken met verschillende gereedschappen en vaardigheden die soms moeilijk uit te leggen zijn. De website www.techniektheater.nl onder het kopje impressie kan uitkomst bieden als uw kind er niet uitkomt of als u een impressie wilt krijgen van de activiteit. 

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Duur
2 keer van 8:45 tot 11:40
Maximaal groepsgrootte
25