Placeholder

Theatertechniek in De Harmonie

Achter elke theatervoorstelling gaat een wereld schuil die normaal verborgen blijft. Jij krijgt een uniek kijkje achter de schermen.

Achter elke theatervoorstelling gaat een wereld schuil die verborgen blijft voor het publiek. Elke dag komt er in De Harmonie zo'n nieuwe wereld uit de vrachtwagen rollen, die na de voorstelling weer wordt opgeruimd. De belangrijkste krachten? De theatertechnici. Tijdens de workshop neem jij een kijkje in die wereld en weet je precies hoe dat werkt. Wat doet een geluidstechnicus? Welke invloed hebben licht en geluid op de voorstelling? Je gaat er zelf mee aan de slag.

Tijdens de technieklessen in de Harmonie mag je het podium betreden als technicus! Je krijgt les in verschillende onderdelen van theatertechniek. Je leert over het maken van geluid en het versterken van de mensen op het podium. Wat zijn luidsprekers, versterkers en monitoren? Maar niet alleen geluid komt aan bod. Ook ga je leren over het maken van licht. Welke schijnwerpers zijn er, welke kleuren licht kun je het beste gebruiken en hoe maak je die kleuren dan?

Info voor de leerkracht

Het zou fijn zijn als de klas van tevoren al in drie groepen is gedeeld. Dit hebben we nodig tijdens de les. 
Tijdens de les verwachten we een actieve houding van de leerkracht. De leerkracht houdt in de gaten of het bij alle groepjes goed gaat. 

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
1-1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Op een maandag of dinsdag, in april en mei. Exacte data volgen nog Er is plek voor 20 groepen