Programmeren in Dbieb; De Proeverij - Digitale Wereld

Placeholder

Programmeren in Dbieb; De Proeverij - Digitale Wereld

Groep 1-2-3-4

De Proeverij is een ideale start om kennis te maken met verschillende voorwaarden voor beginnend programmeren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals Co de Rups, Blue Bot en Hubelino. 

Groep 5-6

Om de skills van de leerlingen op het gebied van programmeren te stimuleren, is er een circuit opgesteld met o.a. robots (Intellino, Dash, Blue Bot, Ozobot), programmeerprogramma’s (Scratch junior, Ko de kraker) en unplugged materialen (Six blocks en Smart games). 

Groep 7-8

Om meer van de digitalisering van de wereld te begrijpen is inzicht nodig in het proces van programmeren en robotica. Niet iedereen hoeft echter ict-er te worden en daarom bieden we ook voor de leerlingen van groep 7 en 8 dit onderwerp in verschillende vormen aan. Er wordt van dezelfde materialen gebruikt gemaakt als bij groep 5 en 6, maar dan op een ander niveau.

Info voor de leerkracht

Er is geen voorkennis nodig bij zowel de docent als de leerlingen. Terwijl de leerlingen aan de slag gaan, is de docent aanwezig in de klas (groep 1 t/m 4) of de Werkplaats (groep 5 t/m 8).

 

Info voor de ouders

Ouders die mee zijn gekomen kunnen niet aanwezig blijven. De kinderen kunnen voor de ingang/poort van de Blokhuispoort worden afgezet, de auto's kan men parkeren in de parkeergarage De Klanderij of Oosterstraat.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
1 - 1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
De school start altijd met de Proeverij. Het jaar erop kan de school nogmaals kiezen voor de Proeverij (een andere variant) of bij voldoende kennis kiezen voor de Verdieping. De Proeverij voor groep 1 t/m 4 vindt plaats op de eigen school. De Proeverij voor de groepen 5 t/m 8 vindt plaats in de Werkplaats van dbieb Leeuwarden.