Landbouwmuseum Goutum

Placeholder

In het Landbouwmuseum in Goutum is werkelijk alles te zien wat met landbouw te maken heeft. Daar gaan de leerlingen bezig met doe-activiteiten rondom food & techniek.

‘Het geheim van koe Jantje’ heeft alles te maken met het thema melk, ‘Poffertjes en pannenkoeken’  leert de kinderen over graan en ‘Piepers en patat’ gaat over aardappels. Leuke en leerzame activiteiten waar de kinderen zich zeker niet zullen vervelen.

De kinderen gaan kennismaken met de verschillende technieken die worden gebruikt om ons dagelijkse voedsel te maken. In deze les gaan de kinderen onder begeleiding van een ‘kaaskop’, zelf aan de slag en leren ze om van melk kaas te maken.

Tijdens de wachttijd van het kaas maken gaan ze het museum in. Daar maken ze kennis met de verschillende technieken die vroeger en nu worden toegepast in de landbouw en mogen ze die zelf ook uitproberen. Tijdens het Zuivelspeurspel ontdekken ze de wereld achter de zuivel.

Na deze les heb je letterlijk en figuurlijk van de kaas gegeten en laat je je nooit meer de kaas van het brood eten.

 

 

 

Info voor de leerkracht

Kijk voor meer info over de activiteit bij de "Links & Downloads".

Doelgroep
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
25