Jinc; Bliksemstage in de techniek - Makers Wereld

Placeholder

Jinc; Bliksemstage in de techniek - Makers Wereld

Je leert heel veel op het gebied van techniek in het klaslokaal. Maar wat kun je ná je school eigenlijk doen met al die opgedane kennis? Dat kun je het beste buiten het klaslokaal ervaren. In groepjes van 8 gaan leerlingen op bezoek bij een bedrijf, waar ze echt de handen uit de mouwen steken en kunnen ervaren wat een beroep in de technische sector inhoudt. Kortom: een levensechte ervaring die talenten zichtbaar maakt en het beeld van werken in de techniek vergroot! 

Bliksemstages worden uitgevoerd door mensen uit het bedrijfsleven. Iemand van school gaat echter wel mee om de kinderen te begeleiden en na afloop reflecteert de leerkracht met de leerlingen het bezoek. JINC neemt zoveel mogelijk werk uit handen: er is lesmateriaal beschikbaar voor de voorbereiding, reflectie en het contact met organisaties en bedrijven wordt door JINC gedaan.

Info voor de leerkracht

Tijdens een Bliksemstage in de Techniek (2,5 uur) gaan alle kinderen in de klas in groepjes van 8 onder begeleiding van een docent naar de beroepen in de sector Techniek. JINC neemt de organisatie van dit project uit handen en heeft lesmateriaal ter voorbereiding op deze beroepenorientatie. In een gesprek op school neemt JINC de organisatie met u door. Denk bijvoorbeeld aan het lesmateriaal (voorbereiding en reflectie), de groepsindeling en wat de mogelijkheden zijn qua vervoer. De voorbereiding op een Bliksemstage neemt, inclusief de voorbereidende lessen, 5 uren in beslag. 

Info voor de ouders

Tijdens een Bliksemstage in de Techniek (2,5 uur) gaat uw kind bij een bedrijf kijken wat ze later kunnen worden. Ze krijgen uitleg over het bedrijf, een rondleiding en mogen een handje meehelpen. Dit doen we zodat uw kind ziet welke beroepen er zoal zijn, welke opleiding ze daarvoor nodig hebben en wat voor werk er bij hen past. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd aan het denken worden gezet over hun studiekeuze.

Bliksemstage in de Techniek wordt georganiseerd door JINC. Samen met scholen en bedrijven bereidt JINC jongeren voor op de arbeidsmarkt. Hierdoor weten de jongeren beter welke beroepen er zijn, wat je in die beroepen doet en leren ze vaardigheden die nodig zijn als ze gaan werken, bijvoorbeeld solliciteren.

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Duur
2,5 uur
Maximaal groepsgrootte
De hele klas gaat in groepjes van 8 op Bliksemstage
Opmerkingen
In schooljaar 2020-2021 is er plaats voor 8 scholen (groep 7 en/of 8) die op Bliksemstage in de techniek kunnen. Wacht daarom niet te lang met aanmelden. We nemen altijd contact met u op en waar mogelijk kijken we of er een andere optie is om aan het project mee te doen.