Experience Lab

Placeholder

Kom naar het Experience Lab en ga de uitdaging aan!

In het Experience Lab maak je kennis met moderne technieken.

Het Experience Lab biedt twee lessen aan per klas, voor groep 5, 6, 7 en 8. Voor elk niveau hebben we een andere uitdaging, waar programmeren, ontwerpen en ontdekken centraal staan. Denk hierbij aan het programmeren van robots, vliegen met drones, ontwerpen met de lasersnijder en kennismaken met virtual reality. Er worden omstandigheden gecreëerd waar leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en op termijn deze talenten verder kunnen ontwikkelen. 

De activiteit duurt van 9:30-12:00. Halverwege is er een kleine pauze en zorgen wij voor wat te drinken en wat lekkers. Afhankelijk van de hoogte van de groep is er een activiteit bedacht, waarbij programmeren, ontwerpen en lichttechniek centraal staan. 

Aan het einde van de twee lessen krijgen de leerlingen hun ontwerpen mee naar huis.

Wij kijken er naar uit om jullie te mogen ontvangen. Tot snel in het Experience Lab! 

Info voor de leerkracht

Wij kijken er erg naar uit jullie te mogen ontvangen!

In de eerst les zullen we de groep indelen in groepjes en ze vervolgens elke les verdelen over verschillende stations. Tijdens de les is het fijn als de leerkrachten van de groep kunnen helpen met de orde houden, i.v.m. dat wij nog niet alle namen op dat moment kennen.

Halverwege het bezoek zal er ook een moment zijn voor wat te drinken en een hapje, wij zorgen dat dit aanwezig is. 

De school heeft een fietsenstalling links van het gebouw, aan de achterkant van het gebouw zit op begaande grond het Experience Lab, je kunt het herkennen aan de paars/blauwe lichten. Hier zullen wij de deur open doen om jullie binnen te laten! 

Indien we met de VR bezig gaan: Heeft u kinderen in de klas die last hebben van epilepsie, visuele problemen of snel last van migraine, in dat geval verzoeken we u om dit door te geven aan ons, i.v.m. veiligheidsredenen voor de Virtual Reality Bril. 

Mochten er nog vragen zijn of wijzigingen in het aantal kinderen dan kunt u dat mailen naar aazad@ovofn.nl

School adres: YnSicht, Prinsessenweg 4, 8931 EG Leeuwarden

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
2.5 uur
Maximaal groepsgrootte
1 klas
Opmerkingen
De ingang van het Experience Lab bereik je door vanuit de hoofdingang rechts buitenom het gebouw heen te lopen. Er branden paars/blauwe lampen.