Experience Lab

Placeholder

Kom naar het Experience Lab en ga de challenges aan!

In het Experience Lab maken leerlingen op een speelse manier kennis met moderne technieken. Kom programmeren, ontwerpen, ontdekken en beleven!

Er zijn twee verschillende programma's van twee lessen.

Het eerste programma is geschikt voor groep 5 & 6. De leerlingen gaan een dancing robot maken met een motortje en stukjes hout. Programmeren met de kleinste robots die er bestaan en als er tijd over is gaan we misschien nog veel meer uitdagingen aan!

Het tweede programma is geschikt voor groep 7 & 8. Deze activiteit gaat iets dieper in op het ontwerpen en programmeren, maar nog steeds op een speelse manier! Tijdens de twee lessen gaan de leerlingen bezig met lasersnijden, lichttechniek en ozobotjes en als er tijd over is gaan we misschien nog veel meer uitdagingen aan!

Bij beide activiteiten komt Robin de robot de leerlingen verwelkomen geheel in stijl. Ylse en Arash zorgen dat de activiteit helemaal volgens programma verloopt :). Het wordt een leuke leerzame activiteit waar het vooral draait om beleven en experimenteren!

Tijdens de activiteiten hebben we een kleine pauze waarin wat drinken en wat fruit wordt verzorgd! 

Info voor de leerkracht

In het Experience Lab is Ylse Wierda de docent en Arash Azad de onderwijsassistent. Wij kijker er erg naar uit jullie te mogen ontvangen! In de eerst les zullen we de groep indelen in groepjes en ze vervolgens elke les verdelen over verschillende stations. Tijdens de les is het fijn als de leerkrachten van de groep kunnen helpen met de orde houden, i.v.m. dat wij nog niet alle namen op dat moment kennen. Er liggen ook meestal boekjes op tafel met uitleg van de opdrachten, dit maakt het ook makkelijker voor jullie, juffen en meesters, om de leerlingen te helpen bij de groepen waar wij even niet bij kunnen zijn. Er zal ook een moment zijn voor wat te drinken en een hapje, wij zorgen dat dit aanwezig is. 

De school heeft een fietsenstalling links van het gebouw, aan de achterkant van het gebouw zit op begaande grond het Experience Lab, je kunt het herkennen aan de paarse lichten. Hier zullen wij de deur open doen om jullie binnen te laten! 

Indien we met de VR bezig gaan: Heeft u kinderen in de klas die last hebben van epilepsie, visuele problemen of snel last van migraine, in dat geval verzoeken we u om dit door te geven aan ons, i.v.m. veiligheidsredenen voor de Virtual Reality Bril. 

Mochten er nog vragen zijn of wijzigingen in het aantal kinderen dan kunt u dat mailen naar ywierda@ovofn.nl

School adres: YnSicht, Prinsessenweg 4, 8931 EG Leeuwarden

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
2.5 uur
Maximaal groepsgrootte
30 (één klas/groep per keer)
Opmerkingen
De ingang van het Experience Lab bereik je door vanuit de hoofdingang rechts buitenom het gebouw heen te lopen. Er branden paars/blauwe lampen.