Digitale geletterdheid in dbieb

Placeholder

De digitale wereld!

Alleen maar boeken in dbieb? Nee hoor! Er is nog veel meer te beleven! We hebben voor het techniekmenu een gloednieuw programma ontwikkeld.

Groep 3 en 4 gaan in dbieb op berenjacht! Nadat het verhaal ‘Wij gaan op berenjacht’ is voorgelezen, gaan de leerlingen ook op jacht: eerst op papier en daarna met de Bluebots. Wie programmeert de Berenbots het snelst naar een plek op de mat?

Groep 5,6,7 en 8 spelen in dbieb een spel over de gevaren op internet. Gewapend met een tablet gaan de kinderen op zoek naar magneten die ze kunnen scannen. Het virtuele ei dat dan gevonden wordt bevat opdrachten die gemaakt moeten worden. Hoe meer opdrachten goed worden gemaakt hoe meer eieren vernietigd worden. Als echte cyber-agents gaan ze de strijd aan tegen desinformatie! Hiermee laten we de leerlingen ook direct kennismaken met dbieb en het gebouw (een oude gevangenis) waarin we gehuisvest zijn.

Info voor de leerkracht

groep 3,4 (45-60 minuten)/ groep 5,6 (60 minuten)/ groep 7,8 (60 minuten)

Er is geen voorkennis nodig bij zowel de docent als de leerlingen. Terwijl de leerlingen aan de slag gaan, is de docent aanwezig.

Info voor de ouders

Auto's kan men parkeren in de parkeergarage De Klanderij of Oosterstraat. Aan de Emmakade is ook een blauwe zone. Ouders kunnen in dbieb verblijven tijdens de les en soms vraagt de medewerker van dbieb de ouders ook om te helpen.

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
45-60 minuten
Maximaal groepsgrootte
25