Bouwen aan de Bouw

Placeholder

Maak het mee in de wereld van de Bouw en Infra!

bouwen met blokken, Lego of zand. Het begint met een idee. Het idee wordt een plan en om dit plan uit te voeren, is materiaal en ‘gereedschap’ nodig. Het bouwen van een huis, school of brug gaat net zo. Het is alleen wat ingewikkelder. Hoe dit gaat, laten we de kinderen graag meemaken!

Hoe?

1. Via een interactieve gastles. Aan de hand van een filmpje, korte opdrachtjes en vragen krijgen de kinderen een beeld van wat er allemaal bij bouwen komt kijken en wie er in werken. Duur: 1 uur

2. Via een workshop op school. Na een korte inleiding over de bouw, gaan de kinderen zelf aan de slag en iets maken, zoals een dobbelsteen, een insectenhotel of nog iets heel anders. Onze professional neemt hiervoor gereedschap en materiaal mee. Duur: 1,5 uur.

3. Bij een Bouw- of Infrabedrijf in de buurt. De kinderen maken, aan de hand van korte opdrachtjes en gesprekjes met professionals, kennis met de bouwvoorbereiding, de uitvoering, materiaal en machines. Iets maken, hoort daar ook bij. Duur: 1,5 uur. 

4. Aan de hand van een opdracht ‘Ontwerp je eigen Eco-keet’.In deze opdracht ontwerpen de kinderen hun eigen Eco-keet, maken ze een maquette en moodboard en laten ze zien hoe deze vriendelijk is voor het milieu (sluit aan bij O&O).

5. Met het werkboek ‘In Holland staat een huis’. Dit werkboek gaat over de functie van een huis, vorm, kleur en materiaal, of het in de omgeving past, kabels en riolering én over beroepen. Dit alles met heel veel opdrachtjes.

 

Info voor de leerkracht

n.n.b.

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Duur
1 tot 1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
n.v.t.