Gitaar en Ukelelecursus

Aanbieder: Thijs Kevenaar (Leeuwarden Gitaarles)

Subtitel: Op een leuke en makkelijke manier liedjes begeleiden

Met de gitaar of de ukelele kan je op een leuke en makkelijke manier liedjes begeleiden. Zo wordt samen muziek maken nóg leuker. Deze cursus, speciaal ontwikkeld voor leerkrachten in het basisonderwijs, geeft alle muzikale momenten in de klas een nieuwe impuls.

De gitaar- en de ukelelecursus bestaan beide uit 8 workshops van een uur. In deze workshops leer je alle basisvaardigheden om met één van deze instrumenten liedjes te begeleiden. Vanaf de eerste workshop kan je al een liedje begeleiden. Zo kan je wat je in de workshop geleerd hebt al snel in je eigen klas gebruiken.

In de ukulelecursus wordt voornamelijk gebruik gemaakt van liedjes uit 123ZING. De cursus is gericht op leerkrachten van de onderbouw en pedagogisch medewerkers van speel- leergroepen.  Maar leerkrachten van de hogere groepen en de BSO kunnen natuurlijk ook deelnemen. De ukelele bespeel je vaak staand, ideaal als je liedjes wil zingen waarbij je moet bewegen.

Tijdens de gitaarcursus leer je een aantal liedjes die je vaak kan gebruiken in de klas, zoals verjaardagliedjes. De cursus is gericht op leerkrachten van de groepen 3 t/m 8, maar leerkrachten van de laagste groepen en de BSO kunnen ook deelnemen.

Voor beide cursussen is geen voorkennis of zangtalent vereist. Heb je geen ukelele of gitaar? Dat is geen probleem, deze kan je voor de duur van de cursus huren en mag je ook mee naar huis nemen.

Meer informatie is te vinden op:

https://leeuwardengitaarles.nl of info@leeuwardengitaarles.nl

Aanmelden: thijskevenaar@gmail.com

In vogelvlucht:

Aanbieder: Thijs Kevenaar (Leeuwarden gitaarles)

Voor:           leerkrachten en pedagogisch medewerkers, minimale groepsgrootte is

                    4 cursisten.

Waar:          op de eigen school (scholen kunnen ook gezamenlijk een cursus regelen).

Informatie: data en tijden in overleg.

Kosten:       €180,00 (incl. BTW) per cursist.