Stemtraining

Aanbieder: ZANGLES Friesland

speciaal voor beroepssprekers, zoals leerkrachten!

Wil jij weten hoe je je stem op een gezonde manier kan gebruiken tijdens het spreken en zingen?


Je stem is één van je visitekaartjes, maar tegelijk ook kwetsbaar. Als je voor je werk of hobby veel met je stem werkt (bijvoorbeeld als leerkracht, callcentermedewerker, dominee, sportinstructeur, spreker of zanger) weet je als geen ander hoe vervelend het kan zijn als het je moeite kost om op een fijne manier te kunnen spreken of zingen.

Als docent maak je veel gebruik van je stem, nog veel meer dan in andere beroepen het geval is. Het lesgeven kun je zien als ‘topsport voor je stem’. Ongeveer 70% van de leerkrachten krijgt vroeg of laat te maken met stemproblemen en 20% moet zich ten gevolg hiervan ziek melden. Als beroepsspreker maak je lange dagen waarbij je je stem volop moet gebruiken, soms zowel in het spreken als in het zingen, denk bijvoorbeeld eens aan die hoge kinderliedjes!

Omdat Zangcoach/zangeres Janneke Brakels en zangcoach/logopediste Daphnie Misker als geen ander weten hoe belangrijk het is om op een ontspannen manier klank te kunnen maken, hebben zij de Stemtraining voor beroepssprekers ontwikkeld.

Dit is een goedgevulde training waarin je veel achtergrondinformatie krijgt over de werking van de stem, stemverzorging, het ontstaan van stemproblemen en je gaat vooral ook zelf aan de slag om te ervaren wat je met je stem kunt en hoe je hier nog meer uit kunt halen dan dat je van te voren dacht.

Kortom, een training om je bewust te worden van de kracht van je stem en hoe je daar op een zorgvuldige manier mee om kunt gaan. Door inzicht te krijgen hoe je de praktische tips in kunt zetten in je dagelijks leven, zal je gelijk met de (goodie)bag aan informatie aan de slag kunnen.
 
*In de training werk je in een groep en hoef je dus niet individueel te spreken of te zingen.

Check www.zanglesfriesland.nl/stemtraining voor meer informatie of mail naar info@zanglesfriesland.nl.

Aanmelden: info@zanglesfriesland.nl

Voor: leerkrachten
Waar: op school, op locatie tijdens een studiedag of bij Zangles Friesland