Afsluiting Look @ Me krijgt besloten alternatief

De feestelijke première tijdens het Noordelijk Filmfestival van de laatste Look@Me-films, gaat vanwege corona helaas niet door. De documentaires van leerlingen uit groep 7 van de Albertine Agnesschool worden op vrijdag 13 november vertoond op school. Deze besloten filmvertoning wordt georganiseerd voor leerlingen en ouders van hoofdrolspelers. Dit jaar beleeft het filmproject van Kunstkade haar laatste editie. Lees meer

Afsluiting Look @ Me krijgt besloten alternatief

De feestelijke première tijdens het Noordelijk Filmfestival van de laatste Look@Me-films,  gaat vanwege corona helaas niet door. De documentaires van leerlingen uit groep 7 van de Albertine Agnesschool worden op vrijdag 13 november vertoond op school. Deze besloten filmvertoning wordt georganiseerd voor leerlingen en ouders van hoofdrolspelers. We hebben gekozen voor deze aangepaste vorm om zo recht te doen aan de leerlingen en alle mensen die gezorgd hebben dat de mooie verhalen in beeld zijn gebracht. Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Dit jaar beleeft het filmproject van Kunstkade haar laatste editie.

 

Foto: Studenten verfilmen hun eigen verhaal. Foto: Ilona Vergonet

Filmproject Look@Me biedt kinderen en jongeren uit Leeuwarden van 10 t/m 16 jaar de gelegenheid om anderen een inkijkje te geven in hun leven, door het maken van een professionele documentaire. Belangrijke speerpunten binnen het project zijn het creëren van  eigen stem en mening van de leerlingen,, waardoor hun trots en zelfvertrouwen stijgt.

 Het project is gestart in 2017, als onderdeel van Culturele Hoofdstad. In de afgelopen vier jaren zijn er 24 korte documentaires gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met studenten van de opleiding Film&Media van D`Drive, de scholen binnen het basis- én voortgezet onderwijs in Leeuwarden, cultuurcoaches en professionele filmmakers. De documentaires worden ieder jaar vertoond op het Noordelijk Film Festival. Op 13 November 2020 gaan de laatste documentaires voor het primair onderwijs in première.

De filmvertoning in het voortgezet onderwijs, voor 3e-jaars leerlingen van de Art Factory klas (Comenius Mariënburg), verschuift naar vrijdag 20 november en vindt plaats in Stadsschouwburg De Harmonie of op school.