Premières Film It! Leerlingen bekijken film op het witte doek in Slieker!

De afgelopen maanden volgden leerlingen van IKC Maxima, IKC Theresa, IKC Prins Constantijn, De Caleidoscoop en Leeuwarder Schoolvereniging het KunstmenuPLUS-programma Film-It! In deze lessen werden ze ondergedompeld in de wereld van film, kregen ze les van professionele filmmakers en maakten ze een eigen filmpje! Op 13 mei zijn de premières, tijdens het regionale FilmFeest in Friesland. De leerlingen bekijken dan de gemaakte filmpjes ter afsluiting op het witte doek in Slieker Film.

Winnaars gaan door naar het Filmgala
Op het Filmfeest maakt de (kinder)jury bekend welke winnaars uiteindelijk doorgaan naar het Filmgala op 30 juni in het Groninger Forum. De volwassen jury bestaat uit Hesterliena Wolthuis (Filmfestival Assen), Froukje van Wengerden (Friese Filmmaker/ PLONS filmfestival) en Misja Sirag (cultuurcoach Kunstkade). Lennart Dinjens (regie André & Alfred), Thirza Huitema (kinderburgemeester) en Zara Bootsma (loco-kinderburgemeester) vormen de kinderjury.

Aan de slag met filmeducatie
Een echte film maken? Filmen vraagt veel voorbereiding en een goed uitgewerkt plan. Scenario schrijven, shots en scènes uitwerken, film crew samenstellen, techniek klaar en dan filmen.  Daarna komt de magie van het monteren: wat laat je staan, wat past niet meer? Kill your darlings! Muziek erbij, effecten toevoegen, voice-over, aftiteling. Professionele filmmakers ondersteunen de kinderen om deze vaardigheden te ontwikkelen. Van een verhaal schrijven tot aan het monteren!

Gaat jouw klas volgend jaar aan de slag met film? Film It! is dan onderdeel van het Talentontwikkelprogramma (TOP). Kijk op Schoolkade voor meer informatie en alle programma’s en check hier de Film It!-trailer.