Pramen varen weer: handel en wandel te water!

De activiteit uit het KunstmenuPLUS, wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Praamvaren Leeuwarden. Leerlingen van de klassen 7/8 varen sinds vorige week mee in het kader van het project Handel en wandel te water. De route is een duik in de geschiedenis, vol met wetenswaardigheden en verrassingen. Bijvoorbeeld hoe het vroeger toeging op de veemarkt, het kopen van een koe of handjeklap. Lees verder:

De activiteit 'Handel en wandel te water' uit het KunstmenuPLUS, wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Praamvaren Leeuwarden.
Op theatrale wijze wordt Leeuwarden als belangrijke handelsstad toegelicht. Varend met een praam ontmoeten de kinderen belangrijke personen en objecten uit het verleden, die veel vertellen over de handel die vroeger in Leeuwarden werd gedreven. De zee waar Leeuwarden aan was gelegen en de grachten en vaarten waren hier zeer belangrijk voor. Wie waren de latere “lapkepoepen”, welke namen herinneren ons er nog aan?

Leerlingen van de klassen 7/8 varen sinds vorige week mee in het kader van het project 'Handel en wandel te water'. De route is een duik in de geschiedenis, vol met wetenswaardigheden en verrassingen. Bijvoorbeeld hoe het vroeger toeging op de veemarkt, het kopen van een koe of handjeklap.

 
Bron: Huis aan Huis Leeuwarden 21 april 2021