Lessen filmproject Look@Me zijn gestart!

In een lesprogramma van vier lessen leren jongeren van de Albertine Agnesschool (PO) én van de Art Factory klas CSG Comenius Mariënburg (VO) om zelf een film te maken. Vervolgens worden twee verhalen per klas ook daadwerkelijk verfilmd. Een professionele regisseur met studenten van D’Drive (Film en Media) gaat samen met de jongeren aan het werk. Uitgangspunt is het verhaal van de jongeren zelf. De films gaan dan vervolgens in première tijdens het Noordelijk Filmfestival op 13 november 2020.

Afgelopen maandag 7 sept jl., zijn de leerlingen van de Art Factory Klas op CSG Comenius Mariënburg begonnen met het filmproject. De Look@me lessen worden gegeven door Ilona Vergonet en de filmpjes worden gemaakt door Tom Tiemen. Aanstaande vrijdag is de aftrap op Albertine Agnesschool, waar cultuurcoach Ana Paunovik de lessen verzorgd. Menno Boersma is verantwoordelijk voor de filmpjes. We wensen alle leerlingen veel succes!

Look@Me
In een lesprogramma van vier lessen leren jongeren van de Albertine Agnesschool (PO) én van de Art Factory klas CSG Comenius Mariënburg (VO)  om zelf een film te maken. Vervolgens worden twee verhalen per klas ook daadwerkelijk verfilmd. Een professionele regisseur met studenten van D’Drive (Film en Media) gaat samen met de jongeren aan het werk. Uitgangspunt is het verhaal van de jongeren zelf. De films gaan dan vervolgens in première tijdens het Noordelijk Filmfestival op 13 november 2020. Bekijk voor meer informatie de Facebookpagina.

 

Foto: Ana Paunovik