4x Film

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Keunstwurk en Kunstkade organiseren samen met Filmhub Noord dit kalenderjaar een divers programma over filmeducatie. In een viertal sessies wordt je meegenomen in de wereld van film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in je lessen. Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste film voor je leerlingen? De eerste bijeenkomst vindt plaats op 13 april!

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Keunstwurk en Kunstkade organiseren samen met Filmhub Noord dit kalenderjaar een divers programma over filmeducatie.

In een viertal sessies wordt je meegenomen in de wereld van film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in je lessen. Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste film voor je leerlingen? Welke vragen stel je bij een film en wat is de belevingservaring? Welke technische aspecten zie je terug en hoe kan je als klas zelf een film gaan maken?

Voor de zomer vinden er twee sessies plaats (waarvan er één online) en de overige zullen in het najaar gehouden worden.

Woensdag 30 maart: Introductie in filmeducatie [geannuleerd]

In de eerste sessie wijzen we je de weg. Heb je interesse om met film in je klas aan de slag te gaan dan nemen we je mee langs nuttige websites (als filmeducatie.nl en LessonUp) en introduceren we online plekken waar je veel inspiratie en kennis kan vinden. Waar vind je bruikbaar materiaal, hoe kies je de juiste film voor je leerlingen, wat zijn praktische tips zodat je vlot van start kunt gaan?

Tijd: 15:30 – 17:00 uur
Locatie: Online
Docent: Anoek Houben (Keunstwurk)

Woensdag 13 april: Kijken en vragen stellen

In de tweede sessie aandacht voor de vraag: Hoe laat je leerlingen bewust naar een film kijken? Welke vragen zijn goed om te stellen? Daarbij kijken we naar de analyse van het verhaal, hoe de film gemaakt is en uiteraard naar de filmervaring die de klas heeft. We kijken ook naar de manier waarop je film kunt inzetten; als doel of als middel.

Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Slieker, Leeuwarden
Docent: Loes Brinkman (Film in Friesland)

Na de zomer volgen sessies op 28 september en 12 oktober; met als onderwerpen ‘Zelf film maken’ en ‘Film in elk vak’. Informatie over deze sessies volgen later dit voorjaar.

Meer informatie en aanmelden
Het is mogelijk om voor enkele of alle sessies op te geven; dit kan via onderstaande aanmeldknop: Klik hier om je aan te melden.

Filmhub Noord is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat filmeducatie in het noorden een structurele plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgt. Filmhub Noord is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Filmfonds en We the North.