Wie wordt de nieuwe Kinderdichter van Leeuwarden?

Het is bijna zover! Op donderdag 27 mei a.s. zal de online-finale van Kinderdichter Leeuwarden plaatsvinden. Dertien jonge finalisten zullen die avond hun zelfgeschreven gedicht voordragen. Na afloop weten we welke basisschoolleerling een jaar lang de Friese Hoofdstad in po√ęzie mag vertegenwoordigen.

Het is bijna zover! Op donderdag 27 mei a.s. zal de online-finale van Kinderdichter Leeuwarden plaatsvinden. Dertien jonge finalisten zullen die avond hun zelfgeschreven gedicht voordragen. Na afloop weten we welke basisschoolleerling een jaar lang de Friese Hoofdstad in poëzie mag vertegenwoordigen.

De Kinderdichter is een jonge dichter van circa 10 jaar die in de gemeente Leeuwarden de poëzie representeert die door en voor kinderen wordt gemaakt. Hij of zij zal een jaar lang deze functie vervullen door middel van optredens en door eens per kwartaal een gedicht te schrijven. In Leeuwarden hebben de dichters Arjan Hut, Marrit Jellema en Kate Schlingemann poëzieworkshops gegeven op diverse scholen. Uit circa 200 inzendingen zijn 13 finalisten gekozen. De winnaar ontvangt op vrijdag 28 mei uit handen van wethouder Kuiken een oorkonde en een gegraveerde vulpen en mag binnenkort zijn of haar gedicht aan burgemeester Buma mogen overhandigen.

Kinderdichter Leeuwarden is een project van Poëziepaleis in samenwerking met Kunstkade met dank aan Explore the North, Writer’s Block en de Harmonie.