Hoofdrol voor Lente en Sophie tijdens afsluiting Look @ Me

Leerlingen Lente en Sophie, kregen vanochtend een feestelijk onthaal op school. Vandaag gingen de laatste persoonlijke verhalen: ‘Mezelf zijn’ en ‘Sophie’s Wereld’, voor het primair onderwijs in première. De documentaires van de leerlingen uit groep 7 van de Albertine Agnesschool, werden vertoond tijdens een besloten filmvertoning op school. Lees meer >

Hoofdrol voor Lente en Sophie tijdens afsluiting Look @ Me

Leerlingen Lente en Sophie, kregen vanochtend een feestelijk onthaal op school. Vandaag gingen de laatste persoonlijke verhalen: ‘Mezelf zijn’ en ‘Sophie’s Wereld’, voor het primair onderwijs in première. De documentaires van de leerlingen uit groep 7 van de Albertine Agnesschool, werden vertoond tijdens een besloten filmvertoning op school. Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Deze documentaires waren ieder jaar te zien op het Noordelijk Film Festival. Het filmproject van Kunstkade beleefde dit jaar haar laatste editie.

 Filmproject Look@Me bood kinderen en jongeren uit Leeuwarden van 10 t/m 16 jaar de gelegenheid om anderen een inkijkje te geven in hun leven, door het maken van een professionele documentaire.

 

Foto: Hoofdrolspelers Lente en Sophie, werden als echte sterren onthaald tijdens besloten filmpremière Look @ Me

Het project is gestart in schooljaar 2015/2016, als onderdeel van Culturele Hoofdstad. In de afgelopen vier jaren zijn er 24 korte documentaires gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met studenten van de opleiding Film&Media van D`Drive, de scholen binnen het basis- én voortgezet onderwijs in Leeuwarden, cultuurcoaches en professionele filmmakers.