Afsluiting Look @ Me krijgt besloten alternatief

De documentaires van 4e jaars leerlingen uit de @Forum klas van CSG Comenius, worden op vrijdag 11 december vertoond op het grote doek in Stadsschouwburg De Harmonie. De films gaan vanwege corona in een kleinere setting in première. Deze besloten filmvertoning wordt georganiseerd voor leerlingen en ouders van hoofdrolspelers. Lees meer >

Afsluiting Look @ Me krijgt besloten alternatief

Laatste editie voortgezet onderwijs in Stadsschouwburg De Harmonie

De  documentaires van 4e jaars leerlingen uit de @Forum klas van CSG Comenius, worden op vrijdag 11 december vertoond op het grote doek in Stadsschouwburg De Harmonie. De films gaan vanwege corona in een kleinere setting in première. Deze besloten filmvertoning wordt georganiseerd voor leerlingen en ouders van hoofdrolspelers. We hebben gekozen voor deze aangepaste vorm om zo recht te doen aan de leerlingen en alle mensen die gezorgd hebben dat de mooie verhalen in beeld zijn gebracht. Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen en jongeren in Leeuwarden. Dit jaar beleeft het filmproject van Kunstkade haar laatste editie.

Foto: Studenten verfilmen hun eigen verhaal

Filmproject Look@Me biedt kinderen en jongeren uit Leeuwarden van 10 t/m 16 jaar de gelegenheid om anderen een inkijkje te geven in hun leven, door het maken van een professionele documentaire. Speerpunten binnen het project waren het creëren van een eigen stem en mening. Met als doel om het gevoel van trots en het zelfvertrouwen van de studenten te vergroten.

 Het project is gestart in schooljaar 2015/2016, als onderdeel van Culturele Hoofdstad. In de afgelopen vier jaren zijn er 24 korte documentaires gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met studenten van de opleiding Film&Media van D’Drive, de scholen binnen het basis- én voortgezet onderwijs in Leeuwarden, cultuurcoaches en professionele filmmakers. De documentaires worden ieder jaar vertoond op het Noordelijk Film Festival. Op 11 december gaan de laatste documentaires voor het voortgezet onderwijs in première.

Foto: Ilona Vergonet