Educatieproject Elfstedentocht via internationaal project Culture United officieel van start!

Kunstkade en Stichting Beleef & Herinner gaan deze maand samen met de kinderen van basisscholen (OJBS) de Stjelp (Baard), (OBS) De Krunenstrobbe (Jorwert), en IKC De Wielen (Leeuwarden), aan de slag met het maken van een educatieproject over de Elfstedentocht. De officiƫle kick off vond 8 december plaats op basisschool (OJBS) de Stjelp in Baard. Lees meer >

Kunstkade en Stichting Beleef & Herinner gaan deze maand samen met de kinderen van basisscholen (OJBS) de Stjelp (Baard), (OBS) De Krunenstrobbe (Jorwert), en IKC De Wielen (Leeuwarden), aan de slag met het maken van een educatieproject over de Elfstedentocht. De officiële kick off vond 8 december plaats op basisschool (OJBS) de Stjelp in Baard.

De leerlingen maakten een persoonlijk startbewijs van de Elfstedentocht waarin ze zichzelf voorstellen. Dit werd opgehangen aan een touw van een meter. Alle touwtjes werden aan elkaar geknoopt zodat deze samen tweehonderdkilometer worden, net zo lang als de Elfstedentocht zelf.

 

Foto's: Guido Hibma

Op 8 december vond de officiële aftrap plaats met kinderen van de basisscholen uit Jorwert, Baard en Leeuwarden. Alleen samen, met de drie scholen en de Europese partners, kunnen we dit doel halen. Uiteindelijk wordt dit touw de symbolische verbinding tussen de scholen, uit Friesland en de andere landen uit Europa die meedoen.

 Musical spektakel “De Tocht” wil de magie van de Elfstedentocht doorgeven aan een nieuwe generatie middels de voorstelling maar ook met maatschappelijke projecten vanuit de Stichting Beleef en Herinner. De stichting Beleef en Herinner heeft als doel om de Friese identiteit en de cultureel bepalende elementen van Friesland door te geven. Dit doet de stichting door maatschappelijke projecten te stimuleren en initiëren die bijdragen aan het voort laten bestaan van de Friese identiteit met de Elfstedentocht in het bijzonder. Dit project is daar één van.