UPDATE: HET ADJE FESTIVAL KOMT TE VERVALLEN!

Het Adje Festival dat gepland staat op 29 mei kan niet doorgaan. Gisteren (maandag 23 maart) heeft het Kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus in te dammen. Geen samenkomsten tot 1 juni. Heel erg jammer maar zeer begrijpelijk. We houden je op de hoogte van het laatste nieuws en we hopen op jullie begrip! Meer informatie? Lees verder.

Beste Adje vrienden,

Gister viel de beslissing van het Rijk om alle samenkomsten tot 1 juni te verbieden. Aangezien het Adje festival op 29 mei gepland staat, zal deze dus komen te vervallen. Dit houdt automatisch ook in dat de Adje Meesterklas, het Adje Orkest en alle projecten op de scholen en in de wijken komen te vervallen tot 1 juni.

We staan achter dit besluit, gezondheid komt op de eerste plaats. Wij hopen dat jullie en jullie naasten op dit moment ook in goede gezondheid verkeren, want dat is natuurlijk het belangrijkste. Daarnaast zien we ook dat er in alle sectoren en dus ook in de culturele sector het genomen besluit leidt tot heftige consequenties qua werk. Het zijn echt onzekere, rare tijden.

Al sinds 2018 werken we keihard met elkaar aan dit festival en daarom gaan wij als organisatie ons best doen om alternatieven te vinden. Hoe deze alternatieven er uit gaan zien is op dit moment nog niet bekend. We werken er naar toe om dit project een mooie blijvende plek te geven in Leeuwarden zodat we al die kinderen, jongeren, talenten, theatermakers, kunstenaars een podium kunnen bieden.


We houden jullie op de hoogte. Tot die tijd, pas goed op jezelf en op elkaar.

Hartelijke groet,

Sabine de Jong en Jildou Tjoelker
Projectleiding Adje 'kijk eens wat ik kan'