Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in gemeente Leeuwarden

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden ontvangen op 24 september weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Sjors is al jaren een regelrecht ‘succes’ onder de basisschooljeugd. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente!

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden ontvangen op 24 september weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Sjors is al jaren een regelrecht ‘succes’ onder de basisschooljeugd. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! De kick-off valt in de Nationale Sportweek van NOC*NSF die loopt van 18 t/m 27 september 2020.
 

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 24 september in voor activiteiten via www.sjorsleeuwarden.nl

Voldoende keus voor sportfanaten en creatievelingen
Kinderen uit de gemeente Leeuwarden kunnen kennismaken met meer dan 180 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, kaatsen, wielrennen, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan timmeren, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door op www.sjorsleeuwarden.nl


Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Leeuwarden samen met Kunstkade en BV Sport, hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 120 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorsleeuwarden.nl. Of stuur een e-mail naar info@kunstkade.nl.