Dance Battle XL: een knallende eerste editie voor het VO

Harde hiphop-beats en urban grooves klonken zaterdagmiddag 6 oktober uit de dj-booth in de foyer van Stadsschouwburg De Harmonie.

Tijdens de allereerste editie van de Dance Battle voor het VO gingen de dancecrews van het Nordwin College, Piter Jelles Ynsicht, Piter Jelles Stedelijk Gymnasium, Marne College, Piter Jelles Impulse en het Zamenhof College een swingende battle met elkaar aan en lieten hun beste en vetste dancemoves zien. Het publiek genoot van een wervelende show waarin de scholieren behalve spetterende choreografieën ook hun free style skills mochten tonen. Winnaar van de Dance Battle werd dancecrew ‘M tot the G’ van het Marne College uit Bolsward: zij ontvingen van wethouder van onderwijs Hilde Tjeerdema de wisselbeker en mogen zich een jaar lang Beste Dancecrew 2018 noemen.

 

De Dance Battle XL vond dit jaar plaats tijdens de Friese DansDagen, één van de grote projecten van LF2018. De scholieren werden begeleid door dansdocenten en D’Drive dansstudenten die met hen een choreografie maakten op het thema URBAN.