Places of Hope - LF2018 - Tentoonstelling

De tentoonstelling Places of Hope neemt je mee naar bijzondere plekken en laat je kennismaken met tientallen inspirerende Landmakers: mensen die met hun projecten vormgeven aan onze leefomgeving en hoop en inspiratie bieden voor een duurzame toekomst.

De tentoonstelling Places of Hope neemt je mee naar bijzondere plekken en laat je kennismaken met tientallen inspirerende Landmakers: mensen die met hun projecten vormgeven aan onze leefomgeving en hoop en inspiratie bieden voor een duurzame toekomst. In de tentoonstelling komt Joop Mulder naar voren als initiatiefnemer van Sense of Place. Hij ontwikkelde in 35 jaar het Oerol Festival op Terschelling. Vanaf 2018 ontwikkelt hij projecten langs de Waddenkust, van Den Helder tot en met de Dollard. De verschillende locaties vertellen door wisselende interventies in het landschap elk een eigen verhaal en geven de ‘plek’ extra aantrekkingskracht en betekenis: ‘a sense of place’. De innoverende kunstwerken, ruimtelijke concepten, en bijzondere ontwerpen zijn altijd gebaseerd op de bouwstenen die natuur, cultuur (-historie) en landschap ons bieden.

 

De tentoonstelling gaat over hoe we in de toekomst omgaan met duurzaamheid. De tentoonstelling is tijdens openingstijden (donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur) gratis te bezichtigen. Daarbuiten wordt een vergoeding gevraagd.

Doelgroep: onder- en bovenbouw voortgezet onderwijs.

Adres: de Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911 KS in Leeuwarden.Meer informatie: www.placesofhope.nl