Leerlingen gaan aan de slag met film tijdens FilmIt!

Een selectie leerlingen uit groep 6 t/m 8 van RKBS Sint Radboud, Doarpsskoalle Wurdum en OBS It Tredde Sté gaat vanaf 15 februari aan de slag onder leiding van filmmaker Menno Boersma. Ook IKC Alexia (Johanneke Dijkstra) CBS Klaverblad (Frank Hitman), IKC Prins Maurits (Vincent Schiphorst) en OBS Oldenije (Eline van Diggelen) doen mee aan het Talent Ontwikkel Programma FilmIt! De gemaakte filmpjes gaan in première tijdens het Filmfeest van Friesland!

Hoe verbeeld je een verhaal en wat en wie heb je nodig? Film maken doe je samen. En dan: meedoen aan een Noordelijke competitie?

Filmen vraagt veel voorbereiding en een goed uitgewerkt plan. Scenario schrijven, shots en scènes uitwerken, film crew samenstellen, techniek klaar en dan filmen. Daarna komt de magie van het monteren: wat laat je staan, wat past niet meer? Muziek erbij, effecten toevoegen, aftiteling. Professionele filmmakers komen in de klas en helpen deze vaardigheden ontwikkelen.Van een verhaal schrijven tot aan het monteren! Een selectie leerlingen uit groep 6 t/m 8 van RKBS Sint Radboud, Doarpsskoalle Wurdum en OBS It Tredde Sté gaan vanaf 15 februari aan de slag onder leiding van filmmaker Menno Boersma. Ook IKC Alexia (Johanneke Dijkstra) CBS Klaverblad (Frank Hitman), IKC Prins Maurits (Vincent Schiphorst) en OBS Oldenije (Eline van Diggelen) doen mee aan het Talent Ontwikkel Programma FilmIt! De gemaakte filmpjes gaan in première tijdens het Filmfeest van Friesland!

Doe mee aan het Filmfeest!
Zijn jouw leerlingen ook filmmakers en kunnen ze niet wachten om hun film op het grote scherm te zien? Doe mee! De filmpjes kun je inzenden tot exact 1 maand voor het Filmfeest in jouw provincie. Voor Friesland is de deadline maandag 24 april 2023! Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Film Toolkit & PO Filmlab
Alle scholen in de gemeente Leeuwarden hebben de Film Toolkit ontvangen: klik hier. Dit educatief product kun je gebruiken in je eigen groep. Zet jij 'm al in? Bekijk ook eens het Filmlab: een TOP-programma voor leraren.

Foto: Xanne-Vera Wijkamp