Leerlingen IKC Franciscus ontvangen Sjors-boekje uit handen spelers Cambuur

SC Cambuur-spelers Erik Schouten en Jarchinio Antonia reikten vandaag het Sjors-boekje uit aan kinderen van groep 6 van het IKC Franciscus. In het boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Leerlingen IKC Franciscus ontvangen Sjors-boekje uit handen spelers Cambuur

Het Sjors-boekje is een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2700 kinderen in. Sjors is enorm populair onder de basisschooljeugd.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden ontvangen het Sjors boekje. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Leeuwarden samen met Kunstkade en BV Sport, hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan honderd gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Foto's: Kees Elzinga