De zoektocht naar de eerste Kinderdichter van Leeuwarden is gestart!

Welke basisschoolleerling mag een jaar lang de Friese Hoofdstad in poëzie vertegenwoordigen? De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de 10 en 12 jaar die in de gemeente Leeuwarden de poëzie representeert die door en voor kinderen wordt gemaakt. Hij of zij zal een jaar lang deze functie vervullen door middel van optredens en door eens per kwartaal een gedicht te schrijven. Vanuit het Poëziepaleis wordt hij of zij begeleid door een professionele dichter!

De zoektocht naar de eerste Kinderdichter van Leeuwarden is gestart!

Welke basisschoolleerling mag een jaar lang de Friese Hoofdstad in poëzie vertegenwoordigen? De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de 10 en 12 jaar die in de gemeente Leeuwarden de poëzie representeert die door en voor kinderen wordt gemaakt. Hij of zij zal een jaar lang deze functie vervullen door middel van optredens en door eens per kwartaal een gedicht te schrijven. Vanuit het Poëziepaleis wordt hij of zij begeleid door een professionele dichter!

Les van professionele dichters
Om kinderen te introduceren in de wereld van de poëzie komt een professionele dichter bij de leerlingen in de klas om workshops te geven. Ze krijgen les van professionele dichters: Kate Schlingemann (De Sprong, LSV, Nijdjip), Arjen Hut (Princenhof, De Stjelp, Aventurijn) en Marit Jellema (Gielguorde). Tijdens deze workshops schrijven deze kinderen zelf een gedicht. 

Finale Westerkerk
Op vrijdag 13 november zal een deskundige jury onder leiding van wethouder Hein Kuiken in de Westerkerk de winnaar bekend maken en zal de prijs overhandigd worden aan de eerste Kinderdichter van Leeuwarden. Vanaf medio november zullen de gedichten van alle finalisten geëxposeerd worden in Dbieb. 

Als aanvullende activiteit zullen enkele schoolklassen in samenwerking met Writer’s Block creatief aan de slag gaan en op poëzie geïnspireerde kunstwerken in de openbare ruimte creëren. Graffiti-kunstenaar LJ van Tuinen verzorgt de workshops.

Kinderdichter Leeuwarden is een project van Poëziepaleis in samenwerking met Kunstkade en Explore the North, met dank aan Writer’s Block en Dbieb.

Foto: Poëziepaleis