Graffiti project voor de jeugd tijdens Keunstfestival Oranjewijk

Zaterdag 5 september vindt in de Leeuwarder Oranjewijk het Keunstfestival Oranjewijk plaats. ’s Middags van 13-17 uur geven maar liefst vijfenveertig kunstenaars – kunstschilders, fotografen, keramisten, sieradenmakers, muzikanten, schrijvers en dichters –acte de préscence. Kunstkade verzorgt een speciaal voor de jeugd opgezet graffitiproject. Samen met graffiti-artiest LJ van Tuinen kunnen de hekken om De Roode Boer van tekeningen en kleuren worden voorzien!

Zaterdag 5 september vindt in de Leeuwarder Oranjewijk het Keunstfestival Oranjewijk plaats. ’s Middags van 13-17 uur geven maar liefst vijfenveertig kunstenaars – kunstschilders, fotografen, keramisten, sieradenmakers, muzikanten, schrijvers en dichters –acte de préscence. Zij doen dat op vijfentwintig locaties in de wijk.

De Oranjewijk is één van de meest creatieve wijken van Leeuwarden. Het gegeven dat er zoveel kunstenaars wonen, is voor de organisatoren een reden geweest om dat kunstgezelschap – en de Oranjewijk zelf – eens goed in het Oranjezonnetje te zetten.

keunstroute
Bekende Oranjewijkers die aan het festival meedoen, zijn onder anderen Douwe Idema, Gerrit Schurer, Gea Dijkstra, Minne Velstra, Jet Mous, Jenny Piso, Cees Jolmers, Djoke Reitsma, Ton Groot Haar en het kunstenaarsduo Groenewoud/Buij.

De beeldende kunstenaars tonen hun werk aan huis. Sommige muzikanten, onder wie Hessel Stoer en Stan Hettema, geven een performance of concert aan huis. Er is een plattegrond van de wijk met de adressen van de deelnemende kunstenaars. Aan de huizen van de deelnemers hangt een speciaal voor het evenement ontworpen festivalvlag, duidelijk herkenbaar voor bezoekers.

muziek en poëzie
In de speeltuin in het Oranje Nassaupark speelt ’s middags de Buurtband Milk & Alcohol, bestaande uit Gerco van Beek, Gilbert Terpstra, Sjoerd van Kammen en Omrop Fryslan-journalist Eric Ennema. Gastzangeres is Sina Keuning. Het programma bestaat verder uit optredens van het blaaskwintet BlaasVaak, het Trio Ossekop en Eeltsje Hettinga, schrijver-dichter.

Kunstkade
Netwerkorganisatie Kunstkade verzorgt een speciaal voor de jeugd opgezet graffitiproject. Samen met graffiti-artiest LJ van Tuinen kunnen de hekken om 'De Roode Boer' van tekeningen en kleuren worden voorzien!

Media Art Friesland komt aan het eind van de middag met een spannende verrassingsact rond het festival (o.v.).

publiek en corona
Keunstfestival Oranjewijk is niet alleen bedoeld voor de bewoners van de wijk, maar is ook toegankelijk voor iedereen die een swingende en enerverende middag wil hebben. Bezoekers dienen wel rekening te houden met de coronamaatregelen.