Naar het Rijksmuseum met jouw VMBO klas!

Placeholder

Gouden eeuw in beeld

Aan de hand van 17de-eeuwse topstukken ontdekken leerlingen hoe Nederland tot een welvarende wereldmacht uitgroeide en ten koste van wie dat ging. Door goed te kijken, zien leerlingen wat er uniek is aan de burgerlijke kunst van Hollandse meesters zoals Rembrandt en Jan Steen. In actieve opdrachten wordt er gereflecteerd over de betekenis van toen voor nu. Tijdens het bezoek aan het museum maken de leerlingen kennis met de kunst en geschiedenis van de Gouden Eeuw. Met natuurlijk de Nachtwacht! Het programma duurt 1,5 uur. Voorbereidend lesmateriaal is te vinden op de site van het Rijksmuseum.

Kunstkade biedt in het schooljaar 2020-2021 aan 10 Leeuwarder VSO/VMBO klassen de mogelijkheid om het Rijksmuseum te bezoeken. Het Rijksmuseum verzorgt gratis vervoer, Kunstkade financiert de entree; € 82,50- per groep van 15 leerlingen en 2 begeleiders.

Info voor de leerkracht

Bezoek zelf regelen en voorfinancieren op de website van het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum biedt een speciale regeling voor VSO. Leerlingen krijgen een rondleiding in groepjes van maximaal 8 leerlingen

Periode
22-8-2020 - 1-5-2021
Discipline
Erfgoed
Type onderwijs
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
hele dag
Toelichting kosten
Het Rijksmuseum verzorgt gratis vervoer, Kunstkade financiert de entree; € 82,50- per groep van 15 leerlingen en 2 begeleiders.
Maximaal groepsgrootte
15