Placeholder

Werken vanuit verschillende kunstdisciplines

: SELF. collective, het inmiddels drie jaar oude kunstcollectief uit het noorden, staat voor interdisciplinariteit en samen naar buiten treden. We zijn een broedplaats voor jonge, getalenteerde ondernemers en creatievelingen, waarbij ontwikkeling en verbinding hoog in het vaandel staan. SELF.collective vindt het belangrijk om samen kunst, in de breedste zin van het woord, te maken, te delen en vooral: om te laten zien dat kunst voor iedereen is. Daarom hebben wij het Artists in residence project gelanceerd. Een project waarin leerlingen kennis maken met uiteenlopende kunstdisciplines. Uiteindelijk komen de drie disciplines samen en werken de leerlingen onder leiding van de professionals naar een eindproduct toe.

De disciplines waar de leerlingen uit kunnen kiezen:

  • Tekst: Vanuit een thema worden er gedichten, gedachtespinsels en verhalen geschreven. De leerlingen gaan aan de slag met hoe je iets op papier zet en hoe je de juiste woorden vindt voor je tekst.
  • Performance: Theater in de breedste zin van het woord. Door middel van beweging, tekst en stem worden ideeën en thema’s omgezet in een performance.
  • Muziek: De leerlingen nemen een kijkje in de keuken van de wereld van de elektronische muziek.

In het project wordt een beroep gedaan op de creativiteit van de leerlingen, op wat zij interessant vinden en wat zij willen onderzoeken. De professionals laten de leerlingen kennis maken met de disciplines door een workshop aan te bieden waarin de leerlingen zelf veel op onderzoek uitgaan.

Info voor de leerkracht

De leerlingen kiezen een discipline waar ze nieuwsgierig naar zijn en gaan onder leiding van een professional op onderzoek uit. In de workshops krijgen de leerlingen tools aangeleerd en werken zij samen naar een eindproduct.

Periode
17-8-2020 - 1-7-2021
Discipline
Multidisciplinair
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Doelgroep
Bovenbouw
Duur
N.V.T.
Toelichting kosten
Op aanvraag. Cultuur kaart verzilveren is mogelijk.
Maximaal groepsgrootte
40
Opmerkingen
Hele schooljaar