The Glassroom

Placeholder

Deeply Personal

Stel je ziet iemand door rood rijden. Druk jij dan op de rode knop zodat diegene een bekeuring krijgt?

De Glass Room Experience is een tentoonstelling over data en privacy. Leerlingen worden a.d.h.v. interactieve opdrachten bewust gemaakt van de impact van technologieën op ons leven. Leerlingen ervaren hoe het is om gegevens te wissen op het internet, zien een livestream aan data die uitgezonden wordt door voorbijgangers. Welke data zend jij uit? Een unieke tentoonstelling die het onzichtbare zichtbaar maakt en aanzet tot nadenken. De tentoonstelling is ontworpen door Tactical Tech. Tactical Tech is een in Berlijn gevestigde non-profit organisatie die werkt op het snijvlak van technologie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden. Ze bieden trainingen, voeren onderzoek uit en creëren culturele interventies die bijdragen aan het bredere sociaal-politieke debat rond digitale veiligheid, privacy en de ethiek van data.

Info voor de leerkracht

De leerlingen lopen aan de hand van opdrachten langs geselecteerde objecten. Bij deze objecten zijn interactieve opdrachten opgesteld. Na de rondleiding ontvangt de groep verdiepend materiaal, zodat docent en leerlingen hier later op terug kunnen komen. De leerlingen gaan aan de volgende doelen werken:

1. Bewust zijn van de medialisering van de samenleving

2. Kennis hebben van verschillende functies van media

3. Kennis hebben van de invloed van media op de werkelijkheid

4. Bewust zijn van de medialisering van de samenleving

5. Reflectie op het 'eigen' mediagebruik

Je kunt je klas aanmelden om in de periode van 6 t/m 30 september een rondleiding te volgen. De deelname is beperkt (vol=vol).

Discipline
Multidisciplinair
Type onderwijs
VMBO
Doelgroep
Onderbouw
Duur
1 uur
Kosten per groep
€ 30,00
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
1 klas + begeleider/docent per keer. Een medewerker van dbieb begeleidt het bezoek. De rondleidingen zijn in de periode van 6 t/m 30 september (deelname is beperkt).