Taus Makhacheva

Placeholder

It’s possible to raise the ceiling a bit

Kijk door de ogen van Taus met een open blik en een humoristische en kritisch onderzoekende houding naar andere culturen, gebruiken en rituelen.

Tot 6 maart 2022 laat Taus Makhacheva (Moskou, 1983) in een grote solotentoonstelling films, objecten en installaties zien. Meekijken, meemaken, meedenken en meegenieten met Taus Mahkacheva en haar werk is wat we leerlingen bieden binnen het onderwijsprogramma. Dicht op de huid van het ontstaansproces van Taus’ werk ontdekken leerlingen wat dat met henzelf, hun eigen identiteit en die van mensen en culturele fenomenen om hen heen te maken heeft. Hoogtepunt van de tentoonstelling is het werk Charivari (2019), dat voor het eerst in Nederland te zien is. De installatie doet denken aan een circus, met trapezes en kostuums van performers en is een mix van sculpturen, geluid en absurdistische verhalen. De vaste collectiepresentatie van het museum, Ferhaal fan Fryslân, komt door Taus’ werk in een ander daglicht te staan en wordt met de blik van Taus ook onderzocht tijdens het bezoek. 

Uiteraard bieden we de mogelijkheid tot een beeldende verwerking in ons atelier.

Info voor de leerkracht

Na binnenkomst splitsen we de groep in tweeën, als de groep uit meer dan 15 leerlingen bestaat. Houdt u daar alvast rekening mee?

Wanneer het vanwege Corona niet mogelijk is om het museum te bezoeken met uw klas, is een museum-op-school variant van dit programma mogelijk. 
Neem contact met ons op als u meer hierover wilt weten. We stemmen dan op maat het programma met u af. 

 

Discipline
Beeldende vorming
Theater
Erfgoed
Multidisciplinair
Taal & Cultuur
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
75 minuten
Kosten per leerling
€ 5,00
Toelichting kosten
Als u kiest voor een beeldend programma in ons atelier erbij, dan verdubbelen zowel de programmatijd als de kosten per leerling.
Maximaal groepsgrootte
30