Stap op de Rode Loper

Placeholder

Leesfeest

Uniek lees- en literatuurproject voor bovenbouw vmbo. Een cross-over tussen literatuur en cultuur.

Maak leerlingen enthousiast voor lezen en literatuur en laat ze kennismaken met de culturele wereld! Stap op de Rode Loper! is hét jaarlijks terugkerende nationale taal- en leesproject voor vmbo’ers bovenbouw.

Leerlingen ontmoeten de beste young adult schrijvers, doen mee aan stimulerende taalworkshops en interactieve theatervoorstellingen. De activiteiten staan geprogrammeerd op 10 culturele toplocaties waaronder Het Fries Museum, Princessehof, DBieb, Slieker Film, Natuurmuseum en De Harmonie. Voorbereiding en vervolgtraject met aantrekkelijk lesmateriaal.

De rode loper ligt 27 september weer in Leeuwarden. Check de website voor de datum.

 

Waarom Stap op de Rode Loper!

Het wordt steeds belangrijker om snel veel informatie te verwerken. Goede taalvaardigheid is dan onmisbaar. Een stijgend aantal jongeren is laaggeletterd, begrijpt uitsluitend korte, eenvoudige teksten. 

Stap op de Rode Loper! zet zich in voor een betere leescultuur, gevarieerd taalonderwijs en meer leesplezier op prachtige culturele locaties. Want wie leest, ontwikkelt vaardigheden die noodzakelijk zijn voor volwaardige deelname aan de maatschappij.

 

Info voor de leerkracht

Per klas aanmelden, via online inschrijfformulier op de website van Stap op de Rode Loper.

 

Discipline
Algemeen
Multidisciplinair
Type onderwijs
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Duur
hele dag
Kosten per leerling
€ 8,50
Toelichting kosten
Betaling met de CJP cultuurkaart is mogelijk.