Rondleidingen op het Media Art Festival en LUNA en/of een Workshop

Placeholder

Beleef de wonderen van technologie in kunst.

Workshop:

Als je een berichtje binnen krijgt dan hoor je misschien een geluidje en je telefoon trilt. Niet alleen hoor dan dat je een berichtje hebt, maar zo voel je het ook. Nieuwere telefoons hebben soms geen knoppen maar geven je de illusie dat je iets indrukt door de telefoon heel subtiel te laten trillen. Al deze trillingen in je telefoon worden gemaakt door kleine ‘haptische motoren’. Omdat deze motoren zo precies aangestuurd kunnen worden, worden ze ook gebruikt in handschoenen voor virtual reality spellen, de subtiele trillingen kunnen bijvoorbeeld het gevoel van water dat over je handen stroomt nabootsen.

In groepjes programmeren de leerlingen Arduino computers om de trillende motoren aan te sturen en zo een eigen ritme te maken. Aan het einde van de workshop starten alle groepjes tegelijk hun ritme en vormen zo gezamenlijk een orkest.

Rondleidingen:

We bieden een rondleiding door onze MAF Young Masters expositie van jonge internationale mediakunst aan. Ook bieden we een boeiende tocht in de avonden van LUNA aan. Deze rondleidingen kunnen met elkaar en met de workshop gecombineerd worden.

Info voor de leerkracht

We nodigen leerkrachten uit om contact op te nemen voor de exacte invulling van het programma, waarbij we graag rekening houden met de specifieke belangstelling en leeftijd van leerlingen, het onderwijsniveau en eventuele voorkennis. In overleg is veel mogelijk. Ook kijken we graag hoe een workshop op het MAF goed aan kan sluiten bij actuele thema’s op school.
Buiten het festival om zijn workshops en algemene inleidingen in de mediakunst op school op ieder moment van het schooljaar mogelijk.

Info voor de ouders

Als er voor uw kind bijzondere eisen zijn t.a.v. bijvoorbeeld stroboscopisch licht of uitdagende inhouden van kunstwerken, dan vragen wij u om dat voor het bezoek bij ons te melden zodat wij bij de routing door de expositie of op LUNA daar rekening mee kunnen houden.

Discipline
Beeldende vorming
Media
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
60 minuten
Maximaal groepsgrootte
+- 30 leerlingen (in overleg splitsen we de groep op)
Opmerkingen
Data: De periode van het Media Art Festival is 24 september t/m 10 oktober 2021. Open voor scholen tussen 8.30 en 22.00 uur; Data van LUNA: vr 30 sep, za 1 nov en zo 2 nov, tussen 17 en 23 uur; Gedurende de rest van het jaar in overleg.