Rap & Rijm

Placeholder

Hiphop- rapworkshop

CHECK! Tijdens de Rap & Rijm – Hiphop- rapworkshop gaan leerlingen creatief aan de slag met de letterkunst van rijm. Samen met alle leerlingen worden woorden, onderwerpen en gedachtes gewisseld en verzameld over relevante onderwerpen waar ze iets van vinden.

Ze maken kennis met verschillende vormen van rijm. We gaan luisteren naar beats en leren over rapskills, flow en delivery. Gezamenlijk wordt vervolgens een beat gekozen en een ritme gevonden voor een freestyle en schrijven.

De leerlingen schrijven dan zelfstandig of in groepsvorm een eigen tekst. Leerlingen krijgen zo een kans om hun eigen mening, gedachte en gevoelens op papier te zetten. Zo kunnen ze letterlijk kijken naar hun perspectief en zetten de leerlingen relevante onderwerpen in een nieuw daglicht door middel van een persoonlijke rap. Verder wordt hierbij uitleg gegeven over de toegevoegde waarde van een creatieve uitlaatklep. 

 

 

Info voor de leerkracht

Voor de workshop wordt aangeraden dat leerlingen over schrijfmateriaal beschikken, er een (digi)bord aanwezig en er een geluidsdrager aanwezig is. 

Discipline
Muziek
Taal & Cultuur
Urban
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
In overleg
Kosten per groep
€ 50,00
Toelichting kosten
Er wordt een standaardtarief gehanteerd van min. €50 per workshop uur.
Maximaal groepsgrootte
In overleg