Other.Worldly

Placeholder

De onderwaterwereld verbeeld, schoonheid en mysterie

Laat je meenemen door kunstenaars die je onderdompelen in de magische, wrede, maar ook wonderbaarlijke wereld onderwater,

Tot 14 februari 2021 zijn in de tentoonstelling Other.Worldly werken van verschillende kunstenaars te zien die de onderwaterwereld in al haar facetten toont. De kunstwerken vormen een netwerk van relaties die reflecteren op de wereld van vandaag. Hoe verhoudt de mens zich tot de oceaan en hoe gaan wij om met zijn kwetsbare ecosysteem? Want nu de lang verborgen geheimen langzaam aan het licht komen, is de onderwaterwereld zelf in gevaar.

Leerlingen duiken tijdens het bezoek de diepte in door verschillende kunstwerken te bevragen, onderzoeken, bespreken of beeldend daarop te reageren, met ruimte voor iedere leerling om haar/zijn eigen mening te vormen en dit te delen met de groep. Kernbegrippen zijn mythen en sagen, verbeelding,  transformatie, natuurwetenschappen, maatschappelijke betrokkenheid, milieuproblematiek. Aanvullend selecteerde Slieker Film films en documentaires waarmee de verhalen in de tentoonstelling worden verbreed, verdiept en verrijkt. En uiteraard bieden we de mogelijkheid tot een beeldende verwerking in ons atelier.

Info voor de leerkracht

Er is binnenkort online materiaal beschikbaar voor leerlingen die vanuit huis geïnspireerd willen worden. Houd onze website in de gaten.

Discipline
Algemeen
Beeldende vorming
Taal & Cultuur
Media
Natuur & Cultuur
Multidisciplinair
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
75 minuten
Kosten per leerling
€ 4,00
Toelichting kosten
Met ingang van 1-1-2021 zijn de kosten per leerling € 5,-. Het is mogelijk een beeldende activiteit in ons atelier te boeken, aansluitend op het bezoek. Tijd en kosten verdubbelen in dat geval.
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Na een gezamenlijke start wordt de groep in tweeën gesplitst, houd u daar alvast rekening mee? Neem gerust een extra collega mee.