Naar het Rijksmuseum met jouw VSO/VMBO klas!

Placeholder

Achter het goud

De rondleider trekt de leerlingen de 17de eeuw in, met opdrachten die tot de verbeelding spreken. De rondleiding sluit aan bij geschiedenis. Maatschappijleer, CKV en beeldende vorming. Altijd met een link naar de actualiteit. De rondleiding begint bij de leerlingen, niet bij Rembrandt en Vermeer.

Tip
Maak de leerlingen alvast enthousiast in de klas, bv met de verhalen en video’s van NPO Focus over de 17de eeuw. Waarom is de Nachtwacht zo beroemd? Was Michiel de Ruyter een zeeheld of een zeerover? De speciale editie van Quest (zie website Rijksmuseum) geeft een leuke introductie op het museum in het algemeen. Want weet jij hoeveel kilometer je zou lopen als je het hele museum bezoekt?

Kunstkade biedt in het schooljaar 2021-2022 aan 10 Leeuwarder VSO/VMBO klassen de mogelijkheid om het Rijksmuseum te bezoeken. Het Rijksmuseum verzorgt gratis vervoer, Kunstkade financiert de entree; € 82,50- per groep van 15 leerlingen en 2 begeleiders.

Info voor de leerkracht

Het Rijksmuseum biedt een speciale regeling voor VSO. Leerlingen krijgen een rondleiding in groepjes van maximaal 8 leerlingen.

Het Rijksmuseum verzorgt gratis vervoer, Kunstkade financiert de entree; € 82,50- per groep van 15 leerlingen en 2 begeleiders.

Contactpersoon: Gretha Straatsma gretha.straatsma@kunstkade.nl 06-53228515

Discipline
Erfgoed
Type onderwijs
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
hele dag
Toelichting kosten
Bezoek zelf regelen en voorfinancieren op de website van het Rijksmuseum.
Maximaal groepsgrootte
15 leerlingen