Moord in Tresoar

Placeholder

Wie heeft de moord gepleegd?

Op deze vraag moeten leerlingen antwoord zien te vinden. Tijdens een spannende zoektocht krijgen ze hints wie de moordenaar is.

Een spannend spel- en lesprogramma bedoeld voor leerlingen van de eerste klassen. Ze gaan als speurneuzen in de depots van Tresoar op zoek naar aanwijzingen over een moordzaak van honderd jaar geleden. Het spel is bedoeld voor leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar.

Info voor de leerkracht

Moord in Tresoar is een spannend spel- en lesprogramma bedoeld voor leerlingen van de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. De leerlingen gaan als echte speurneuzen in de depots van Tresoar op zoek naar aanwijzingen over een moordzaak van honderd jaar geleden. Tijdens deze speurtocht maken ze kennis met de collectie van Tresoar en ontdekken ze dat een archief het mogelijk maakt om spannende verhalen van vroeger te reconstrueren. Ze verlaten het depot natuurlijk niet zonder te weten wie de dader is van de moord! Daarom spelen ze aan het einde van het programma een computerspel om te ontdekken wie de moord heeft gepleegd.

Discipline
Erfgoed
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Onderbouw
Duur
ca. 60 min.
Kosten per leerling
€ 0,00
Kosten per groep
€ 0,00
Maximaal groepsgrootte
20
Opmerkingen
I.v.m. de zaalcapaciteit graag uiterlijk drie weken van tevoren aanvragen.