Maak je profielwerkstuk over Friesland

Placeholder

Doe onderzoek naar de Friese taal, cultuur en historie

Tresoar is het startpunt voor een profielwerkstuk over Friesland. Vraag een gratis pasje aan. Hiermee heb je toegang tot onze bibliotheek en archief.

Wil je een spreekbeurt houden over Friese geschiedenis, een historisch onderwerp of persoon? Moet je voor school een profielwerkstuk of scriptie maken? Dan is Tresoar “the place to be.”

Tresoar is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân. Je vindt hier talloze in Fryslân verschenen kranten en tijdschriften, honderdduizenden boeken waaronder exemplaren uit de bibliotheek van Erasmus, tienduizenden foto’s, films, geluidsopnamen, rechtbankverslagen, notariële akten, de Atlas van Blaeu, handschriften en brieven van bekende Friezen, bedrijfsarchieven van Douwe Egberts en archieven van de Elfstedenvereniging, cd’s van Friese punk tot klassiek, het monnikenwerk de “Attische Nachten” uit 836 na Christus en de meer dan 150 bibliografieën gemaakt door J.J. Kalma, de oudste en nieuwste (Friese)literatuur, wetenschappelijke publicaties, digitale bestanden. En nog veel meer.

Al dit materiaal kun je aanvragen voor je profielwerkstuk. Vraag een gratis pasje aan bij de balie of mail naar info@tresoar.nl. Een medewerker van educatie maakt je wegwijs door de collectie en catalogus. Tevens geven we op verzoek een gastles op school over onderzoeksvaardigheden en het doen van onderzoek bij Tresoar. 

Info voor de leerkracht

Tresoar biedt graag ondersteuning bij het bedenken van een onderwerp voor een (historisch) profielwerkstuk. We bieden ondersteuning op het gebied van onderzoeksvaardigheden en maken leerlingen wegwijs in onze collectie en catalogus. Met een pasje kunnen leerlingen archiefstukken en boeken aanvragen. Zo'n pasje is gratis en kunnen ze aanvragen bij de balie. 

Discipline
Erfgoed
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
Doelgroep
Bovenbouw
Duur
60 min.
Kosten per leerling
€ 0,00
Kosten per groep
€ 0,00
Maximaal groepsgrootte
n.v.t.