LUNA Young Masters

Placeholder

Rondleiding en/of workshop bij de LUNA Young Masters expositie

Tijdens LUNA kunnen jongeren van alles ontdekken op het gebied van kunst, media en technologie.

Rondleiding:

Tijdens de rondleidingen van LUNA ontdekken jongeren actief wat media kunst kan betekenen door kennis te maken met de kunstwerken van 15 jonge kunstenaars. Elk van deze 15 kunstenaars exposeert een kuntwerk op de young masters expositie. Ze stellen maatschappelijke vraagstukken aan de kaak, laten de schoonhijd van techniek zien en zetten vraagtekens bij technologische verniewing. Tijdens de rondleiding gaan leerlingen samen met onze educatoren ontdekken hoe ze zich zelf verhouden tegenover deze thema's.

Workshop:

Als je in een bioscoopzaal zit en je kijkt achterom en naar boven, zie je een klein raampje of soms een luikje. Uit dat raampje schijnt een grote straal licht, zo op het scherm. Zodra die grote felle lichtstraal op het scherm beland kun je de film in het groot zien. Niet alleen de projector in de bioscoop laat met licht de mooiste verhalen zien. Natuurlijk kunnen onze televisies, telefoons en spelcomputers de wonderlijkste verhalen laten zien, en ze geven allemaal licht!

Licht en verhalen vertellen passen goed bij elkaar, al heel lang vertellen mensen elkaar verhalen bijvoorbeeld bij het kampvuur en worden schaduwen gebruikt om personages uit te beelden. Deze eeuwenoude traditie van verhalen en licht gaan we tijdens de workshop op het media art festival gebruiken om met technologie elkaar nieuwe verhalen te vertellen.

Algemeen:

Bij de kunstwerken op het Media Art Festival en LUNA komen veel verschillende toepassingen van techniek kijken zoals geluid, licht, kinetiek, (bewegend) beeld en digitale aansturing van werken. Wij kunnen putten uit een breed repertoire aan workshops en stellen graag rondleidingen op maat samen. We nodigen leerkrachten uit om contact op te nemen voor de exacte invulling van het programma, waarbij we graag rekening houden met de specifieke belangstelling en leeftijd van leerlingen, het onderwijsniveau en eventuele voorkennis. In overleg is veel mogelijk. Ook kijken we graag hoe een workshop op het MAF goed aan kan sluiten bij actuele thema’s op school.Buiten het festival om zijn workshops en algemene inleidingen in de mediakunst op school op ieder moment van het schooljaar mogelijk.

Info voor de leerkracht

Bij de kunstwerken op het Media Art Festival en LUNA komen veel verschillende toepassingen van techniek kijken zoals geluid, licht, kinetiek, (bewegend) beeld en digitale aansturing van werken. Wij kunnen putten uit een breed repertoire aan workshops en stellen graag rondleidingen op maat samen. We nodigen leerkrachten uit om contact op te nemen voor de exacte invulling van het programma, waarbij we graag rekening houden met de specifieke belangstelling en leeftijd van leerlingen, het onderwijsniveau en eventuele voorkennis. In overleg is veel mogelijk. Ook kijken we graag hoe een workshop op het MAF goed aan kan sluiten bij actuele thema’s op school.
Buiten het festival om zijn workshops en algemene inleidingen in de mediakunst op school op ieder moment van het schooljaar mogelijk.

Discipline
Algemeen
Beeldende vorming
Muziek
Media
Natuur & Cultuur
Multidisciplinair
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
90 minuten
Kosten per groep
€ 75,00
Toelichting kosten
Vraag voor rondleidingen met andere duur naar de mogelijkheden
Maximaal groepsgrootte
15