Leeuwarder bos project

Placeholder

een uniek project

Binnen en buiten komen samen en worden aan elkaar gekoppeld door een bijzondere praamvaart en waarbij leerlingen op een onderzoekende manier leren.

Het programma begint met een les in het museum. Begrippen als voedselketens en ecosystemen worden door middel van proefjes en opdrachten inzichtelijk gemaakt. Leerlingen gaan zelf op zoek naar deze antwoorden. Onderzoekend leren staat hierbij centraal.

Na de museumles brengt een praam de groep naar ons buitenlokaal: het Leeuwarder bos! Hier zullen de leerlingen de opgedane kennis uit de museumles in praktijk brengen. In het bos ligt een koffer verstopt, die de leerlingen door middel van GPS en opdrachten kunnen vinden. Samenwerken en zelf ontdekken staan hierbij centraal.

Naast dat de leerlingen veel leren over de natuur in het Leeuwarder bos, helpen ze het museum met het verzamelen van gegevens over de biodiversiteit in het bos. Leerlingen gaan soorten identificeren en tellen. Deze gegevens voert het museum in bij een grote wetenschappelijke databank. De leerlingen leren in dit project over het doen van wetenschappelijk onderzoek en welke stappen hierbij belangrijk zijn.

Info voor de leerkracht

Te boeken in de maanden maart tot en met september. Het project vindt plaats in het Natuurmuseum Fryslân en in het Leeuwarder bos.

Discipline
Algemeen
Erfgoed
Natuur & Cultuur
Type onderwijs
HAVO
VWO
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Onderbouw
Duur
+/- 3,5 uur
Kosten per leerling
€ 5,00
Toelichting kosten
bij een minimale groepsgrootte van 20 leerlingen.
Opmerkingen
minimaal 20 leerlingen, maximaal aantal in overleg, Het totale programma is uitvoerbaar in een dagdeel.