Placeholder

Online rondleidingen en workshop

In editie 2020 ging de SRV-wagen van VHDG weer door Friesland dit keer met kunstenaar Horacy Muszynski (1994) aan het stuur. Muszynski is een jonge Poolse kunstenaar, die experimentele films maakt. Tijdens zijn residency en reis door Friesland heeft Muszynski opnames gemaakt in het Friese Waddengebied met een lokale crew.

Dit resulteerde in de Friese horror film ‘RIXT’. Deze is vertoond in een stream van het Stedelijk Museum Amsterdam en is momenteel te zien tijdens een expositie in Wroclaw in Polen. Het educatie team van Kunstinitatief VHDG heeft een online rondleiding en workshop naar aanleiding van de film RIXT.

Benieuwd naar de wondere wereld van Friese horror? Volg nu de rondleiding door de expositie SRV#6 Horacy Muszynski in Kunstruimte H47. Wij nodigen u daarom graag uit en de leerlingen / studenten uit om de online rondleiding daarvan te volgen en de bijbehorende online workshop te doen: een special effects make up (SFX) workshop. In de rondleiding zitten bepaalde aspecten die je als opdracht die kunt doen.

De link naar de online rondleiding: https://youtu.be/xhh2Mzv1Jis

In de online workshop leer je over de geschiedenis van special effects make-up en gaan we bezig met SFX make-up technieken die je ook terugziet in de film ‘RIXT’. Link online workshop: https://youtu.be/r7RPUORQqBM
Na het maken van de workshop zou het natuurlijk erg leuk zijn om deze te delen (door er een foto van te maken) en te delen op instagram met hashtag: #SrvVHDG

Meer informatie: edcuatie@voorheendegemeente.nl Stichting VHDG is het initiatief voor hedendaagse en actuele beeldende kunst  in Leeuwarden.

Let op:  gezien het een specials effects wond isen daarmee wat (nep)bloederig heeft YouTube dit geclassificeerd voor 18 jaar en ouder, toestemming van de ouders is hiervoor nodig.

Info voor de leerkracht

Verneem ook graag uw reactie naar aanleiding van het kijken naar deze rondleiding en workshop.Na het maken van de workshop zou het natuurlijk erg leuk zijn om deze te delen (door er een foto van te maken) en te delen op instagram met hashtag: #SrvVHDG 

Graag meer informatie? Mail naar: edcuatie@voorheendegemeente.nl Stichting VHDG is het initiatief voor hedendaagse en actuele beeldende kunst  in Leeuwarden. 

Let op:  gezien het een ‘specials effects wond is’ en daarmee wat (nep)bloederig heeft YouTube dit geclassificeerd voor 18 jaar en ouder, toestemming van de ouders is hiervoor nodig. 

Info voor de ouders

Let op:  gezien het een ‘specials effects wond is’ en daarmee wat (nep)bloederig heeft YouTube dit geclassificeerd voor 18 jaar en ouder, toestemming van de ouders is hiervoor nodig. 

Discipline
Beeldende vorming
Erfgoed
Media
Multidisciplinair
Type onderwijs
VMBO
Doelgroep
Onderbouw
Duur
hele dag
Maximaal groepsgrootte
15